Hamstern från helvetet

Peach är jättesöt. Hon fortsätter vara jättesöt i ungefär en timme efter att hon vaknat - sedan blir hon någon slags monsterhamster. 

Första natten gick jättebra. Andra natten gick okej, men tredje natten började hon gnaga på gallret. Efter att ha läst runt en hel del så förstod vi att det berodde på understimulans, så vi drog till Reginas zoohörna och köpte en klätterställning och gnagpinnar och allt möjligt kul. Hon har ett hamsterhjul (en boll egentligen), matgömmor, och vi har gjort en "lekhage" i en kartong så hon får variation. Hon fick flytta från en minibur till en större, som vi byggde ihop med den gamla med ett rör. Hon har fått springa lös i köket för att bli av med energi. 
Men hon slutar inte gnaga. Vad vi än gör så går hon och gnager på gallret. Hon skiter i alla leksaker, tittar knappt på dem, gnager inte på godiset, susar bara runt helt hyperaktivt och gnager på det där fördömda gallret så fort hon är vaken. Hon kan inte vara understimulerad, hon är bara knäpp, och har det som en vana från förra ägaren, säkert. 
Vi läste att om man gnider in gallret med ättika så brukar de låta bli. Hon gillade inte ättikan, men istället började hon bara gnaga på ett annat ställe på gallret. När jag satte ättika där gick hon vidare. När det var ättika överallt gnagde hon i andra buren. VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ KUL MED ATT GNAGA PÅ ETT GALLER?!?!

Herregud. Jag har inte hört om någon annan som haft en så jobbig hamster, så jag vet inte vad vi har lyckats få tag i för kokognagare. Lösningen har fått bli att bära in den stora buren till toaletten på natten så att vi får sova. Tror nog aldrig hon kommer sluta gnaga, så vi får väl helt enkelt hålla på att bära fram och tillbaka varje dag. 

Vi skulle ha skaffat en katt istället. Kommentarer ☾
Postat av: Sam ☆

Det räcker med att ha stått ut med Sols råttor då och då som höll på på natten, blev dum i huvudet på det...

Svar: Att hon prasslar runt kan jag leva med, men det där skallrandet i gallret.. </3 hon slutar ju aldrig heller -.-
Amanda Lee

2013-07-08 @ 14:15:52
URL: http://simsky.blogg.se
Postat av: Kajzen

Det finns ju hamsterburar som är helt i plast med bara galler på taket, där man öppnar.
Man kanske kan ta samma storlek så man slipper köpa helt nya burar med botten och allt.
Kolla efter såna! När jag tänker på det så är det säkert till för såna hamstrar.
Lycka till med monsterhamstern xD

Svar: Om vi ska köpa en plastbur måste vi nog köpa en helt ny tyvärr, och det känns dyrt efter vad vi la ner på den här nya gallerburen D: tydligen är inte plast lika bra för hamstrar heller, men metall kan inte vara bra för små tänder... nåväl, vi får leva med att bära ut henne till toaletten xD tills vi har råd med en annan bur eller tills hon skärper sig, i alla fall
Amanda Lee

2013-07-08 @ 14:21:51
URL: http://kaffeflacken.blogspot.se/
Postat av: Ida Gustafsson

Nämen :( knäpphamstern. Hoppas att hon lugnar sig lite när hon bott in sig lite i alla fall.

Svar: Får hoppas det, annars får vi bygga om och pyssla i buren >:
Amanda Lee

2013-07-09 @ 14:31:05
URL: http://suxoa.blogg.se/
Postat av: Moya

Alltså hon verkar ju bara vilja ha uppmärksamhet, attentionwhore! O_O
Toves råttor gjorde jämt så på morgonen för mat </3 apjobbigt när de håller på så ju! </3

Svar: Jag tror nog det, hon vill bara ut ut ut, och uppmärksamhet xD
Amanda Lee

2013-07-09 @ 14:36:11
URL: http://fierflies.blogg.se
Postat av: Bullet

Jag har haft både hamstrar och gerbiler som gnagt på galler och till slut löste jag det med att ta kartong bitar och fästa de längs väggarna så att hon inte kommer åt gallret, självklart fäster man bara så att hon precis inte når att gnaga, inte så att hon inte syns längre xD


Annars kan du ju prova på hjärnjumpa med nån bit godis som hon tycker om. Typ gömma de runt i buren så hon får leta eller liknande. Om inte annat så får du göra som det tidigare sagts o skaffa en platbur, tyvärr sålde ju jag den jag hade med hamstern o allt, men det finns på blocket för inte alls så dyrt!

Svar: Vi får nog göra det, antingen kartong eller plexiglas eller något xD för vi försöker aktivera henne med allt möjligt (godis, gömma saker) men hon bryr sig bara inte om dem, tråkmånsen. Nåväl!
Amanda Lee

2013-07-09 @ 17:29:06
URL: http://thelastpuzzlepiece.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: