Sökaren

Originaltitel: The Wizards First Rule (svenska upplagan är delad i två)
Författare: Terry Goodkind
Mitt betyg: 7/10

Det här är en bok som är väldig svår att sätta betyg på. Om jag plockat upp den och börjat läsa utan att ha sett serien Legend of the Seeker först tror jag att jag inte varit lika förtjust i den. Han skriver långdraget, med oerhört mycket detaljer, beskriver omgivningen och allt karaktärerna gör med mycket inlevelse. Varje gång jag lagt ifrån mig boken ett tag och sedan ska börja läsa igen kan det ta ett tag att komma in i det just för att det är så... långsamt. Men när jag väl fastnat i läsandet, då går det undan. 

Själva storyn är ingen som fångar mig i ett järngrepp, och den är ingen bladvändare på det spännande viset. Men - jag drunknar i världen han skapar med sina ord. Det är mysigt att bara fortsätta läsa. Om man ska beskriva det på ett fånigt sätt så blir det som att jag verkligen kan tänka mig att jag går där i skogen själv, och ser alla spindelnät och buskar som beskrivs. På det viset älskar jag den. För att det är en fantasivärld jag kan sjunka in i, för att den är så charmig, för karaktärernas starka personligheter, och för att vissa delar kan vara så roliga trots allt det allvarliga som händer.  

Så mitt slutbetyg är sju, på första boken i en lång serie. 
Just nu tar jag itu med bok nummer två, Trollkarlens första regel, som jag ska försöka sätta betyg på den också när jag väl är klar. 

 

Kommentarer ☾
Postat av: Sam

Kanske borde titta ordentligt på det någon gång, haha...

Svar: DO IT!
Amanda Lee

2013-06-24 @ 22:20:54
URL: http://simsky.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: