Kung

Firade denna fredag med fyra timmars sömn innan jag skulle upp till MiROi. Inte är jag grinig för det dock - för ikväll ska vi ut på Harrys och titta på Jay Smith. Passande nog tills Paula upptäckte att hans nya skiva var jättebra (och jag höll med) så berättade spotify att han kom till stan. Inte dåligt. 

(Något som var lite dåligt dock var att jobbet ringde och frågade om jag kunde komma in idag, men det var ett jättedåligt pass som skulle innebära tokstress åt alla hållen, och jag har längtat efter Jay Smith hela månaden. Varför idag, max?!) 

Här är i alla fall en kunglåt. Bokstavligen.

King of Man - Jay Smith


Ch-ch-changes

Insåg att jag lagt upp väldigt mycket videos det senaste, men för att bryta den trenden kommer här ett tråkigt textinlägg direkt från en skruttig laptop på MiROi. Till tolv är det tänkt att jag ska sitta här och arbeta, och kors i taket, jag har faktiskt skickat iväg en ansökan till Elgiganten. Inte för att jag tror eller direkt hoppas på att få jobb där utan för att ha något att skriva på aktivitetsrapporten som ska in i början på februari. Riktigt pissigt system det där, men jag har redan gnällt om det tillräckligt så jag ska göra er en tjänst och sluta skriva om det nu. 

På lägenhetsfronten har det skett en radikal vändning (därav min underbara rubrik, som refererar till en låt av David Bowie.) Vi var ju och tittade på en lägenhet i Domsjö som verkade jättelovande, men efter krångel och drygerier med Övikshem tänkte vi fuck you, och gick istället på en visning på en trea i grannhuset. Två och fem dyrare i hyra än den vi har nu, men vi klarar det. Kostnaden hade förmodligen blivit densamma om vi flyttat längre bort från stan för då hade vi behövt en bil, och bensin och allting som hör till hade inte heller varit billigt. Lägenheten var jättefin, på översta våningen och med ett badkar som vi övertalade vår väldigt förvirrade och speciella hyresvärd om att behålla. (Han vill sätta in en tvättmaskin och ta bort karet men om han gör det måste vi nog döda honom.) Så, i april-maj flyttar vi till något mycket större, och det känns bra. Mycket mer plats för katterna, plats för oss, ett riktigt hem istället för en rektangel med en ful trapp till hall. Dessutom känns det bra att kunna hinna spara till en soffa, köksbord och kanske en ny säng innan vi flyttar in. 

Annat än det har det kanske inte hänt så mycket, egentligen, förutom jobb lite hit och dit och inköp av en ny tröja (måste lugna mig.) Sitter som sagt på MiROi nu och ska iväg till AF efteråt för att fråga vad jag ska hitta på med mitt liv nu efter att programmet här tar slut. Ska jag börja något annat program eller ska jag söka jobb hemifrån så som jag gjorde när jag bodde hemma? Ingen aning. 

Suktar efter min tatuering så jag vrider mig i plågor, ungefär. Min sambo kom hem med en ny tatuering för bara några dagar sedan och det underlättade inte direkt, men jag försöker hålla mig i skinnet. Har nästan råd med min egen, men nu ska jag börja spara till lägenhetssaker också, så när jag får min lön får det bli lite pengar till tatueringen och lite pengar till lägenheten. Pulver sa max tretusen och att jag skulle påminna honom om det, men det skulle kännas bra att i alla fall komma med tre och fem, bara för säkerhets skull. JAG VILL BLI COOL, DAMNIT.

Nu ska jag spendera resten av min tid på tumblr, som jag för övrigt nyligen designade om. TItta in där om ni vill få en daglig dos av nörderier och annan hipsterskit som jag tycker om. (Bilden länkar.)

 

MitchiriNeko March

Det är inte ofta jag hittar saker som är så söta så jag smälter, men det här är en av dem. Jag kan inte låta bli att älska den. Jag vill ha egna små färgglada katter :( ♥


Idag bjuder jag på en liten vlog

 

Eito by Moya

Moya berättade för någon dag sen (förra veckan?) att hon skulle göra en speedpaint. Jag tyckte det lät kul och sa att jag hemskt gärna ville se när hon var klar. Vad jag inte väntade mig var att det var min karaktär Eito från vårt roll hon ritade ;-; Det är bland det roligaste jag vet när andra ritar mina karaktärer. Det är en sådan komplimang, och så är det så kul att se min karaktär i någon annans tecknarstil. Wee! ♥

Min japan, av Moya; 


Kittymakeup

I dag var jag på äventyr på egen hand nere på stan. Gick till H&M för att titta på ett linne jag såg men inte provade förra gången jag var där, och så fick två andra tröjor också följa med in i provrummet. Den rosa har jag provat förr och verkligen fått för mig att jag vill ha, men i dag när jag testade den kändes den inte värd sina tvåhundra kronor. Väldigt fin och ganska mysig men... nej. Den räckte inte fullt ut. Korslinnet var det som jag kom dit för från första början, men det var så himla (vad ska man kalla det) stora hål vid sidorna så jag kände mig mest av allt naken, och det ville jag inte. Lite besviken. Saknar att ha en korströja ända sen jag fick slänga mitt svarta linne någon gång i somras. 
Vad som jag dock blev glad över var tröjan med ormen på. Såg ganska ocharmig ut till modellen när den hängde på galgen, men jag gillade den bättre när jag hade den på mig. 


Och idag är officiellt första dagen då jag lyckats med kittymakeup, vingar, eller vad vi ska kalla det. Mycket nöjd och glad över att det inte var lika svårt som jag fått för mig, och för att mitt hår såg fint ut även fast jag inte gjort något annat än att borsta det. 

Handlade mat för femhundra kronor och kånkade tre kassar till bussen efter mina äventyr på gallerian. Gick även till min tatuerare och frågade om den där tatueringen, och han sa "max tre tusen. Och påminn mig att jag har sagt det, också." Skönt att det inte var sju tusen jag behöver spara ihop till, men nu när det är så "nära" blir jag fruktansvärt ivrig och vill få det gjort med en gång. Så fint det ska bli, när hela min överarm är klar, fylld med fåglar och en måne. ♥

Det här har varit en lugn mysig dag, och vad som gör den ännu bättre är att min fika med Ida äntligen blir av. Vi har pratat om det sedan i höstas (eller var det ännu tidigare än så?) och skämts hit och dit för att det inte blir av någon gång, men det har varit pengabrist och ja, bor en utanför stan är det inte alltid så lätt att ta sig in. Men ikväll så!
Insåg även nu att jag har en till Ida som jag vill fika med. Vad är det med Idor och fikor? Nästa gång jag kommer ner till Ulricehamnstrakten måste vi fika, och då får det fan inte vara någon snöstorm, Ida! (*pekar på den Ida som vet att det är henne jag menar*)
 

Drömmar runt fullmåne

Drömde i går natt att jag hade något fel på min puls, och för att lösa detta fick jag komma till en kvinna i en källare och sätta mig i en väldigt ostadig fåtölj. Hon berättade att en liten clicker, en centimeter stor, skulle opereras in i min handled. Den var byggd så att en pinne skulle sticka ut ur huden. En till clicker, dubbelt så stor och utan pinne, skulle sättas in i mitt lår. De fungerade som så att när min puls slog oregelbundet skulle jag trycka på handledsclickern i en jämn rytm och ställa om pulsen. 

I natt drömde jag om en väldigt fin, lila natthimmel, ett besök hos en gammal vän som plötsligt hade asiatiska föräldrar och som inte hade tid att prata med mig över huvud taget, några andra vänner på en biograf och en tidsresa jag inte förstod någonting om, och sist men inte minst så gick jag till min tatuerare och frågade vad det skulle kosta att göra klart min fågeltatuering. Sju tusen, sa han. Satte hjärtat i halsen och kände mig sedan väldigt lättad när jag vaknade. 

Folk brukar säga att de har svårt att sova runt fullmåne. Jag brukar få perioder där jag drömmer väldigt konstiga och intensiva saker istället. Jag hinner drömma så mycket på så få timmar, och det blir mycket mer inlevelsefullt än vad jag annars brukar drömma. Får se om jag drömmer något spännande i natt också eller om det roligaste redan är över. 


 

Elektronikfanskap

Sitter här och håller på att bryta ihop över att min telefon är så förbannat kass. När den var ny var den jättebra och lätthanterlig, men nu ett år senare - katastrof. Någon gång i augusti återställde jag den till fabriksinställningarna för att få bort alla saker jag stavat fel på i autocorrecten, och för att snabba upp skiten lite. Nu är det tydligen dags igen. Jag håller på att få psykbryt så fort jag ska försöka göra någonting och det tar över en minut att ladda fram bilderna i albumet, och ibland vill den inte ens över huvud taget. Fattar inte varför den är så seg för jag har inte så himla mycket på den ändå. Är det för att den är gammal, i smartphonevärlden? Ett år verkar vara maxgränsen innan man ska byta. 

Just för tillfället försöker jag föra över bilder till sd-kortet via datorn, och till och med det tar lång tid, för programmet slutar svara hipp som happ. Egentligen vill jag ha en ny telefon, men om jag ska ha en av någorlunda kvalitet, då blir det väl tretusen, minst. Samtidigt känner jag att om jag faktiskt har tretusen "över" till mig själv, då lägger jag dem hellre på tatuering för det har jag längtat mig galen efter. Men det här telefonproblemet gör mig också galen, allvarligt talat. Ska fan ta tillbaka min gamla hazel med knappar för den fungerade även fast mittfästet gick av och den hängde i två delar. Mutter. 

Ber om ursäkt för ett upprört och oerhört ointressant inlägg, men jag tänkte att det var bättre att grina ur sig här än att göra något dumt och typ bryta av telefonen på mitten. Funderar på att göra tröstpannkakor eller något annat gott till mig själv som senlunch (jag vaknade vid ett efter att ha jobbat nattpass...) och sen får vi se om jag lyckas titta på Attack on Titan idag, eller om jag fastnar på tumblr denna gången också. 

 

Secondhand

Spenderade större delen av min dag ute på staden igår, i nykommen snö och kyla. Klädde mig som alltid för kallt och huttrade och frös så fort jag kom ut på gatorna.
Först på dagen var det miroi, där jag som alltid gjorde ingen nytta över huvud taget. Nu är det tänkt att jag ska skicka in aktivitetsrapporter på hur många jobb jag sökt, men jag tycker det känns knäppt när jag redan har ett jobb. Arbetsförmedlingen resonerar dock att "du har ett deltidsjobb, på andra delen ska du söka mer jobb" och visst, men vilket jobb vill ha mig när jag inte kan jobba så som de tycker? Ska jag försöka pussla ihop mina maxpass med pass på ett nytt jobb? Ska jag säga till dem "näe, jag kanske kan jobba, men jag måste titta schemat och se om någon vill byta pass först?" Knappast. Och vem har seriöst ett heltidsjobb nu för tiden, förutom typ min pappa som jobbat på JABO i hela mitt liv och lite till. Sucken.

Vad jag ville komma till var i alla fall att efter att ha ätit lunch och gått på synundersökning med Paula, var det dags för henne att jobba och jag tänkte gå direkt hem. Dock frös jag så mycket att jag smet in på secondhandbutiken för att värma mig innan jag gick den långa backen hem. Precis som väntat kunde jag inte bara stå där och värma mig, nej, jag hamnade bland kläderna och samlade på mig några plagg jag ville prova. 
Länge har jag letat efter en enkel svart kjol, som inte är för fluffig och inte för rak. Jag är en sån där evig byxmänniska men försöker då och då att börja använda kjolar igen. Tänka sig hur glad jag blev när jag hittade precis en sådan kjol jag letat efter, och den var i min storlek. Utöver det hittade jag en stor mysig tröja, och ett linne med mönster som jag vanligtvis inte brukar bära, men gärna kan tänka mig att börja med. Efter att ha lagt upp bilden på instagram fick jag en kommentar av en barndomskompis att hon haft ett exakt likadant i högstadiet och så fort hon skrivit det mindes jag varför jag tyckt mig känna igen det, haha. Något som är säkert är att hon hade betydligt bättre klädsmak än vad jag hade på den tiden. (Jag var ett misslyckat emobarn, i övergångsfasen från skitful till helt okej.) 

 
Vet inte riktigt varför jag körde på en nyanpose med blå tröjan där, men men. Allt det där på bilden skulle sammanlagt kosta nittio kronor och det är fånigt billigt. Problemet är dock - jag har femton kronor tills jag får min lön på onsdag. Försökte snällt fråga om jag kunde få hänga undan kläderna tills dess, men det gjorde de tydligen inte där, så snopet gick jag därifrån. Försökte gömma kjolen och linnet så gott jag kunde och hoppas på att de finns kvar på måndag så att jag kan låna pengar av mig själv och skynda dit för att köpa dem. Var där en timma innan stängning igår och de har stängt över helgen, så om inte någon morgonpigg jävel kommer och köper dem innan mig på måndag hoppas jag på att de ska bli mina. När det är så billigt känns det mer okej att experimentera lite, och jag tror att jag faktiskt kan komma till att använda den där kjolen, trots allt. 

Back in black

Jag skrev för ett tag sedan en lista på saker jag vill ska ske under 2014. Inte som nyårslöften, utan mer... mål. Saker jag hoppas på att få kunna bocka av i slutet av detta året. En av punkterna var att flytta, helst till en tvåa. En annan var att mitt hår ska bli skitsnyggt. 

I dag ska vi på en lägenhetsvisning i Domsjö. Det är en tvåa, bara lite dyrare i hyra än ettan vi har nu och längre ifrån stan, men det bryr vi oss inte om. Att få bo i en ordentlig lägenhet med en ordentlig hyresvärd, dit posten säkert kommer, där vi har ett förråd och en diskbänk som kanske inte är obehandlat trä - det väger liksom upp. Dubbelt. Om vi nu tar den, förstås. Meeen vi är först i kön och vad fan, det kan väl inte vara sämre än där vi bor nu? Är så ivrig för att få komma iväg och titta på den och jag hoppas verkligen den är fin och ska passa oss. Det skulle vara så bra. 

I går färgade jag håret svart, och det ser jag som ett steg i riktning mot skitsnyggstadiet. Det är inte i närheten av lika fint som jag vill att det ska vara, men svart är i alla fall dubbelt så snyggt som det här bajsbruna jag haft den senaste tiden. Jag tycker brunt hår är jättefint, och jag får alltid för mig att färga mitt eget med jämna mellanrum, men det blir aldrig så fint som jag vill ha det. Jag vill ha en jämn chokladbrun färg om jag ska ha brunt över huvud taget, men nu det sista var det typ svartbrunguldröd med min naturliga bruna färg som utväxt. Inte fint någonstans. 
I vilket fall som helst - nu är det svart igen, och jag stortrivs. Det är så skönt att ha en hårfärg som passar till allting, och som inte blir flammig.

Så ja, inte ens halvvägs in i januari och två av punkterna är redan nuddade, så att säga. Det känns bra. Nu ska jag bara se till att försöka vara lika duktig med resten också, som var allt från att bli mer kreativ till att ta hand om mina naglar och läsa mer böcker. Och komma ut och göra saker. Sluta säga nej till fikor och små upptåg för att jag inte "orkar" och hellre vill sitta hemma. Grrr. En annan punkt döpte jag till jobbajobbajobba, och där försöker jag så gott jag kan. Vill tjäna så mycket pengar jag bara kan så vi kan åka iväg och hitta på saker, köpa en riktig soffa, så jag kan tatuera mig. Jobbade tio timmar i går, tre timmar natt på lördag, och jag tog på mig en stängning som en kollega ville bli av med den första februari, och det är ju alltid något.  

Lagom till jag skrivit klart det här inlägget har jag druckit upp mitt te, och nu funderar jag på att göra nytt eller kanske göra mig något att äta. I vilket fall som helst tänkte jag titta på Attack on Titan när jag äter och när jag är klar med det tänkte jag försöka få tummen ur och titta på Deadman Wonderland som någon tipsade min vän om som tipsade mig (puh.) Avslutningsvis så försökte jag ta typ en miljon bilder på mitt hår nu när det är färgat och plattat, men jag såg ut som en potatis på alla förutom den här, så det fick bli bra. God fortsättning på denna torsdag.

 
 
Land of Broken Promises

Hela senaste albumet [Unified Field] av IAMX är underbart, men denna låten har jag fastnat lite extra för. Min favoritdel är vid 3:38 ♥ 

Land of Broken Promises - IAMX


Turn the bad blood into good

Bring the laughter, bring the love
Drink again, ‘cause everyone forgets
In the land of broken promises

 

 
Uppdatering på skrivbloggen ▽

I ett halvhjärtat, patetiskt försök att få liv i min skrivblogg la jag idag upp ett kapitel av Blod och Is. Det har varit färdigt ett tag, några månader kanske, men efter det har det stått still i en evighet. Jag känner ingen direkt pepp till att skriva kapitlen som är kvar utan bara ett tvång att avsluta det hela, och det är... trist. Men jag vill ju inte strunta i den så att den ligger ofärdig i en mapp och blir bortglömd. Jag vill göra klart, avsluta, och sedan gå vidare och skriva annat. Sucken. 

Tryck här om du vill läsa ett händelselöst kapitel, med en viktig detalj som inte är så himla viktig längre. Hörs det att jag är less? Förlåt, Jesper och Elias, jag älskar er men jag är så trött på er story så jag går under. 

 

2014

Nytt år och jag tänker inte dra någon klyscha om att jag ska bli duktigare på att uppdatera bloggen, för vi alla vet att det inte kommer gå något vidare. Men i vilket fall som helst - här sitter jag med blogglust, och tänkte göra ett litet inlägg för att berätta vad som hänt sedan sist jag skrev. 

Firade jul hos Paulas familj. 
Det var riktigt mysigt. Trodde det skulle kännas konstigt att fira utan familjen, men det var inga problem. Julmusik och massvis av klappar och en gran som luktade gott och allting. Fick bland annat ett jättefint 3DS i aquablått (precis som jag önskat mig), tre sorters te, nagellack, en vit myströja, världens sötaste prickiga kopp, en pyjamas, en godisskål, och så lite mer saker som jag inte kommer på just nu. 

Åkte till Moya den 30 december. 
Sprang runt på olika affärer i stan och letade på rean, men trots att jag hittade flera kanske-plagg köpte jag tillslut bara ett par grå jeans. Riktigt stolt över mig själv då jag vanligtvis är enormt slösaktig på kläder. Såg en kofta på Carlings som jag tittat på i evigheter. Trots att det var halva priset kostade den 350, och den var inte alls lika mjuk och skön som den såg ut, så besviket fick jag ge upp den. Var egentligen ute efter att köpa A link between worlds, men det var slutsålt. Överallt. Snyft. När vi kom hem till Moya bytte vi sena julklappar (hon fick te och en kalender, jag fick en låda med godis, en mjukisdinosaurie, weaboodricka och en teckning!) och tittade på Game of Thrones och spelade Amnesia tills det var dags för mig att åka hem. 

Firade nyår hos Ewelina och gick ut på Merry Can.
Herregud vilket nyår. Var som alltid nervös inför fester när jag knappt känner någon där, men det gick utan problem för alla var snälla. Tacos, ölspel, sanning eller konka. En liten söt katt som jamade ynkligt hela tiden, och en drink som var så konstig och stark att alla fick späda ut den. Sara ramlade, vi skrattade halvt ihjäl oss, åkte till Merry Can och träffade arbetskollega och en tjej som både jag och Paula kände utan att veta om att den andre gjorde det. Jag testade en white russian efter att ha undrat hur den smakar i ett halvår, vi dansade, köpte minttushots och skålade in nya året, sjöng nationalsången av någon jävla anledning, och sen dansade vi ännu mer. Runt två ville vi åka hem för krogen stängde och stackars Paula skulle upp dagen efter för att jobba, och vi råkade gå ut innan chauffören kom ut, så där stod vi och frös och hoppades på att hon skulle dyka upp snart. Tack vare en väldigt snäll dörrvakt fick vi gå in och värma oss tills hon slutligen kom och körde hem oss, haha. 
Det var riktigt roligt, absolut det roligaste nyår jag haft, och jag hade bara lite huvudvärk dagen efter så det var helt klart värt det. 

Nu är det andra januari, vi har fortfarande ingen snö (förutom lite vitt ludd här och där på gräset som inte borde räknas) och jag försöker välja hur många bilder som ska upp på dayviews. Om någon är nyfiken på fler bilder så kan ni alltid titta där, länk finns i sidomenyn, och så vidare. 
Ska försöka orka göra mig i ordning senare och gå ner till stan för att köpa mjölk och gurka, och choklad till mig, för det har jag velat ha i två dagar nu. Och så vill jag gå och titta efter spel till mitt 3DS men det får jag inte göra innan jag fått lön för då blir jag fattig. Så håll ut, håll ut tills den femtonde, för då får jag min första riktiga lön. 

Och med detta svamliga avslut vill jag önska er ett gott nytt år. Ha det bäst!