Secondhand

Spenderade större delen av min dag ute på staden igår, i nykommen snö och kyla. Klädde mig som alltid för kallt och huttrade och frös så fort jag kom ut på gatorna.
Först på dagen var det miroi, där jag som alltid gjorde ingen nytta över huvud taget. Nu är det tänkt att jag ska skicka in aktivitetsrapporter på hur många jobb jag sökt, men jag tycker det känns knäppt när jag redan har ett jobb. Arbetsförmedlingen resonerar dock att "du har ett deltidsjobb, på andra delen ska du söka mer jobb" och visst, men vilket jobb vill ha mig när jag inte kan jobba så som de tycker? Ska jag försöka pussla ihop mina maxpass med pass på ett nytt jobb? Ska jag säga till dem "näe, jag kanske kan jobba, men jag måste titta schemat och se om någon vill byta pass först?" Knappast. Och vem har seriöst ett heltidsjobb nu för tiden, förutom typ min pappa som jobbat på JABO i hela mitt liv och lite till. Sucken.

Vad jag ville komma till var i alla fall att efter att ha ätit lunch och gått på synundersökning med Paula, var det dags för henne att jobba och jag tänkte gå direkt hem. Dock frös jag så mycket att jag smet in på secondhandbutiken för att värma mig innan jag gick den långa backen hem. Precis som väntat kunde jag inte bara stå där och värma mig, nej, jag hamnade bland kläderna och samlade på mig några plagg jag ville prova. 
Länge har jag letat efter en enkel svart kjol, som inte är för fluffig och inte för rak. Jag är en sån där evig byxmänniska men försöker då och då att börja använda kjolar igen. Tänka sig hur glad jag blev när jag hittade precis en sådan kjol jag letat efter, och den var i min storlek. Utöver det hittade jag en stor mysig tröja, och ett linne med mönster som jag vanligtvis inte brukar bära, men gärna kan tänka mig att börja med. Efter att ha lagt upp bilden på instagram fick jag en kommentar av en barndomskompis att hon haft ett exakt likadant i högstadiet och så fort hon skrivit det mindes jag varför jag tyckt mig känna igen det, haha. Något som är säkert är att hon hade betydligt bättre klädsmak än vad jag hade på den tiden. (Jag var ett misslyckat emobarn, i övergångsfasen från skitful till helt okej.) 

 
Vet inte riktigt varför jag körde på en nyanpose med blå tröjan där, men men. Allt det där på bilden skulle sammanlagt kosta nittio kronor och det är fånigt billigt. Problemet är dock - jag har femton kronor tills jag får min lön på onsdag. Försökte snällt fråga om jag kunde få hänga undan kläderna tills dess, men det gjorde de tydligen inte där, så snopet gick jag därifrån. Försökte gömma kjolen och linnet så gott jag kunde och hoppas på att de finns kvar på måndag så att jag kan låna pengar av mig själv och skynda dit för att köpa dem. Var där en timma innan stängning igår och de har stängt över helgen, så om inte någon morgonpigg jävel kommer och köper dem innan mig på måndag hoppas jag på att de ska bli mina. När det är så billigt känns det mer okej att experimentera lite, och jag tror att jag faktiskt kan komma till att använda den där kjolen, trots allt. 

Kommentarer ☾
Postat av: Moya

fina grejer det där! :3
hoppas de finns kvar! :D

Svar: Det hoppas jag med ;-;
Amanda Lee

2014-01-11 @ 17:13:44
URL: http://moyachan.blogg.se
Postat av: Ida

Sjukt bra mellanting, den där kjolen ju :D

2014-01-20 @ 18:56:01
Postat av: Sam

Blå tröjan ser mysig ut. :3
Jobbsökande, blää

Svar: Den är jätteskön :3Blööö
Amanda Lee

2014-01-26 @ 20:46:08
URL: http://simsky.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: