Mysfik & pluggstart

Var iväg på det där mötet med MiROi idag och det känns faktiskt rätt spännande.
Serviceutbildningen lät väldigt bra att ha. Särskilt för mig som inte har någon som helst erfarenhet av någonting, om det inte finns en arbetsgivare som letar folk som är bra på att slöa, vill säga.
Det är en heltidsutbildning som pågår i femton veckor, från nio till fyra varje dag, om jag förstod det rätt. Det är längre tid än vad jag trodde men jag tror det kan fungera.

Jag har verkligen inte saknat skolan och stressen, men jag kan erkänna att jag har saknat att ha något... rutinerat, något man åker till varje dag och sådär. Och nu när det är en utbildning (och inte trehundra kurser som i gymnasiet) som dessutom är nödvändig för att jag ska få jobb så känns det inte lika drygt. 
Lite nervös måste jag säga att jag är. Kommer det vara svårt? Jag får helt enkelt göra mitt allra bästa så går det nog fint. Och så hoppas jag på att jag får roliga kurskamrater också. 
Det intressanta är att om det anmäls femton till tjugo personer på en gång så dras kursen igång redan på måndag. Om inte, nästa måndag. Hjälp. De skulle ringa i morgon och säga hur det blir i alla fall så jag får vara noga med att hålla koll på mobilen. 

Efter mitt informationsmöte gick jag till Café UH där Paula varit under tiden. Vi var där i går också, efter en sväng på biblioteket. Kan lätt lägga till UH på min lista över favoritfik. Det är dyrt som fan men hur fint som helst där inne. De gör så goda frasiga våfflor, och pannkakorna är också goda, så det lätt är värt pengarna.
Jag skulle kunna sitta där inne i flera timmar bara för att titta på människor och chilla. Om jag har läxor under utbildningen vet jag ju vart jag ska ta vägen när jag behöver sitta och plugga. 

Lånade en skräckbok på biblioteket, förresten. Kämpar ju lite halvhjärtat med att komma igång med mitt läsande igen. Började ett re-read race med Moya på Harry Potter-serien och jag kom till Fången från Azkaban, men någonstans mitt i tog det stopp. Läste en liten pocket därmellan, och ja... Det är ju alltid något. Men jag vill få tillbaka den där ron jag hade förut, när jag kunde läsa bok efter bok och skyndade mig att leta efter fler böcker att läsa, hela tiden.
Ska ge denna skräckisen ett försök. Det är ju faktiskt riktigt roligt att gå på biblioteket och låna, och att läsa över huvud taget. Får ta mig i kragen och komma igång med det bara. Precis som med tecknandet, fotandet, och skrivandet. Hrm. 


Örnsköldsvik - Umeå

Nämen hej. 

Idag har jag druckit te i min nya prickiga mugg, diskat en skål, ätit lunch med Paula, och smygövat på New Super Mario Bros. Jag smög inte så mycket med det, dock. Övade mest för att inte vara lika katastrofalt dålig (och dö hela tiden) när jag spelar med Paula och Caisa nästa gång. Det gick lite bättre när jag spelade själv, faktiskt! Skyller på att jag blir förvirrad när det är mer än en karaktär på skärmen. Harkel. 

Köpte alldeles precis biljett till Umeå! Det var tänkt att jag och Moya skulle ses i morgon, torsdag, men då kom arbetsförmedlingen med ett kort-varsel-brev och ville att jag skulle komma på ett möte 13-14.30 just samma dag. Det lät som ett bra informativt möte (miroi skulle hålla information om deras serviceutbildningar och det är precis en sån jag funderat på att gå) så jag ska definitivt gå dit. Om jag får gå den/de kurserna kanske det blir lättare för mig att få något slags jobb i alla fall. Mitt CV är horribelt så som det är nu. Ingen vill anställa en estet som bara haft praktik i åttan på högstadiet.

Men på fredag, då blir det äventyr i Umeå. Ska bli riktigt roligt :3 Moya har lovat mig en rundvandring och ska visa ett favoritsushiställe, bland annat. Sånt kan alltid vara bra att hålla koll på. När jag väl vågat åka till Umeå första gången blir det inte lika läskigt i framtiden, så då ska jag våga mig iväg på dockmöten också. Jag tog ju trots allt med mig Set hit upp. Även fast han inte lämnat lådan än, stackarn. 


Ten Reasons


Måndag

paula är så jävla snygg att jag dör :3
 
^
Gissa vem som passade på att skriva en rad när jag inte visste hur jag skulle börja blogginlägget. Höhö. 

Nej men, det har inte blivit så mycket datorsittande här uppe. Mest för att vi sitter i varandras sällskap hela tiden och typ, rollar, tittar på The Room och spelar antingen Mario Kart eller New Super Mario Bros. Släng in lite onyttig mat och godis där också så har ni vårt liv senaste veckan. 
För tillfället sitter vi i soffan med två täcken och var sin dator igång. Skaffade oss en gemensam spotify som ska uppgraderas till premium när vi känner att vi har råd, och den är så kvalitetsfylld så det finns inte. Tycker användarnamnet ohhaijohnny säger det rätt bra. Hittills har vi lyssnat på Darin och Gwen Stefani. :D....

Mina pengar har kommit in på kontot (yay!) så förhoppningsvis ska jag träffa Moya i veckan :3 Vet inte om det blir här eller om jag ska ge mig iväg på äventyr till Umeå, men det återstår att se.
Jag och Paula pratade om att ta oss iväg till något mysigt fik idag också. Creds till oss, så vi kommer ut och gör någonting!

Avslutar med lite bilder från dagarna som gått, och så hoppas jag att mina miljoner läsare (läs: fem) har haft det bra. Hejhej. 


Kladd...kaka

Jag och Paula skulle baka kladdkaka igår. Vi tänkte att en dubbel sats skulle vara toppen, för då räcker det ju länge till oss onyttighetsmonster. 

Kakan blev jättestor. Den fyllde nästan hela formen innan den fick för sig att pysa ner till halva storleken igen. Femtio minuter stod den i ugnen. Och inte blev den god inte. Besvikelsen, säger jag bara. Den liknade mest av allt en flottig sockerkaka med lite chokladsmak, och knäckiga kanter. Den var ju inte äcklig, men... absolut inte den kladdkaka vi varit ute efter. 

Nåja. Den såg ju fin ut innan vi skar i den i alla fall. 


Jobbmorgon

Wow. Grämde mig hela kvällen igår, och de gångerna jag vaknade under natten, över att jag skulle behöva gå upp vid sju och åka in till Arbetsförmedlingen. När klockan väl ringde och jag kom upp och gjorde mig i ordning kändes det inte särskilt farligt alls. Någon här behöver lära sig att sluta stressa och må dåligt över töntsaker. *Hostar och pekar på mig själv.*

Jobbmorgonen innebar att de ställt ut massvis av bord med jobbannonser i ett rum, där man fick gå runt och titta. Typ platsbanken fast inte på internet. De jobben jag var intresserad av var dumt nog i Sundsvall, Umeå och Gävle, så det blev inte mycket sökt för mig. Fyllde i alla fall i intresse för en praktikplats i en hälsokostbutik här i Övik. Alltid något!
När jag känner mig pigg och kreativ ska jag sätta mig med mitt CV och personliga brev och förbättra. Om det finns papper nog ska jag skriva ut typ tusen stycken och åka in till gallerian och lämna i varenda butik jag hittar. Det kan ju alltid ge något, liksom. Det ska bara bli av att jag gör det också. 

Ligger i soffan och degar nu med The Room i bakgrunden (som vi har hunnit se löjligt många gånger på de här fem dagarna...) Paula är iväg på inskolning och än så länge är huset tomt på resten av familjemedlemmarna. Jag funderar på att ta en liten promenad för att piggna till. Blev otroligt seg på en gång och det lär hänga kvar resten av kvällen om jag inte gör något åt det, blööö. 

Ska bara skriva dagbok först. Och titta massa grejer på internet jag missat. 
Vadå, jag skjuter väl inte upp saker?


I brist på annat ger jag er; en lista

1. Vad är ditt mellan-namn? Emilia Louise
2. Vad skulle du vilja heta i förnamn? Amanda är okej, och jag vet inget bättre att byta till så <:
3. Är du i ett förhållande nu? Ja
4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans? Om man inte räknar med pausen, ett år och elva månader. Annars två månader och en dag.
5. Vem var du tillsammans med sist? Har bara varit tillsammans med Paula: så Paula.
6. Får man fråga varför det tog slut? Ang. pausen; vi behövde det.
7. Har du haft ett seriöst förhållande? Yes.
8. Vem vet mest om dig? Jag.
9. Vad gör du på fredagskvällar? Sitter oftast hemma och typ... pillar med datorn, tittar på film, äter något onyttigt kanske.
10. Bästa filmen du någonsin har sett? Jag kan inte välja bara en :c Men Mr Nobody, Fight Club, Edward Scissorhands
11. Har du haft sex med fler än 5 personer? Nej
12. Har du någonsin varit full? Ja
13. Har du testat droger? Nope
14. Röker du? Händer väl i samhang med alkohol
15. Snusar du? Nej usch :c
16. Saknar du någon just nu? Ja
17. Hur mår du idag? Ganska bra
18. Hur många tabletter tar du dagligen? Tre (försöker lära mig äta silica)
19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? Föberedde mig för musikalarbetet i skolan, tror jag o.o
20. Bästa minnet från sommaren? Körkortet fixat, fina sommarsolögonblick och sånt där trevligt
21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? Norge
22. När var du där? I oktober
23. Är du rasist? Nej
24. Har du helt svenskt ursprung? Nej
25. Om nej, vart kommer du ifrån? Mamma är finsk, så jag är halvfinsk
26. Föredrar du svenska eller utländska killar? Om man är awesome är man awesome, spelar roll om man kommer från Grobianien eller Sverige
27. Ser du fram emot någonting just nu? Jobb, lägenhet, BVB-konsert, vååår
28. Sköter du skolan? Går inte i skolan längre, men jag var ingen höjdare på att sköta den, höh
29. Vad hade du för betyg förra terminen? -
30. Vad är det bästa du fått på ett prov? MVG
31. Vilket ämne var det? Svenska, Engelska, kanske något mer
32. Har du fått ig på ett prov? Många gånger
33. Har du spelat/spelar du i ett band? Nej, jag är dålig
34. Anser du dig vara intelligent? På vissa plan
35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? Småsnuttar från olika åldrar. Mina somrar, för det mesta :3
36. Vilken va den värsta tiden då? Vinter-tidig vår 2010. Höst 2012. Perioder hit och dit. Jag minns faktiskt inte riktigt
37. Har du mått jättedåligt psykiskt? Ja
38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Ja
39. Har du haft sömnproblem? Nej
40. Hur ofta gråter du? Väldigt sällan
41. Vad gör du när du mår dåligt? Dricker te, tittar på någon dålig film och gömmer mig i en mjuk tröja. Eller skriver.
42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Oftast berättar jag inte
43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex? Jag har inga ex, göhöhö
44. Vilken klass går du i nu? Jag är arbetslös! :D
45. Vilken skola? -
46. Har du varit otrogen någon gång? Nej
47. Har någon varit otrogen mot dig? Nej, det hoppas jag inte
48. Är du stolt över dig själv? Ibland
49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Kreativiteten när den väl fungerar. Att jag alltid försöker förstå istället för att döma.
50. Vad får du ofta komplimanger för? Ofta och ofta, men skrivandet, mitt utseende.
51. Har du lätt att få folk att skratta? Ibland, fast oftast fattar jag inte att jag sagt något roligt :c
52. Cider elller öl? Cider
53. Har du några talanger? Skriva, antar jag. Rita kanske, men jag vill bli mycket bättre.
54. Vet du om någon är kär i dig? Paula förhoppningsvis :3
55. Är du kompis med ditt/dina syskon? Jadå
56. Vad står det i ditt senaste sms? "Men o-o"
57. Hur lång är du? 165 kanske?
58. Hur mycket väger du? Allt mellan 50 och 55
59. Vilken storlek har du på kläderna? Köper oftast S eller M
60. Har du svarat ärligt? Lovar


Käjkos

Innan jag och Paula åkte till Borås i fredags gick vi till Abs lägenhet för att säga hejdå till Käjkos och hämta lite saker. Paula tog bara med sig en liten kruka, men besöket var lätt värt bara för kattens skull. Träffade ju henne nästan varje dag, från juli till november, när hon bodde med Paula. Sen när Abs kunde ta tillbaka henne blev det inte av att jag såg henne över huvud taget, inte ens ute, men shit vad jag har saknat henne :c

Fina katten. Så jobbig, men så mysig och så mycket personlighet ;;


Välkommen till Norrland

Brrrr. 

Bilresan upp genom landet tog ungefär tolv timmar, kanske lite mer, med pauser inräknade. Paulas pappa tyckte att Knubbis (bilen) hade dålig koppling och att bensinmätaren stod still, men den lilla skruttbilen tog oss hem utan problem. Heja Knubbis!
Vi har burit lådor och saker från bilar hit och dit, men det mesta står ouppackat inne på Paulas rum, där vi nu bor. Tv:en åkte upp igår i alla fall eftersom vi hade The Room-abstinens. Inget att leka med, vet ni. Vi hade ju faktiskt inte sett den på över två veckor :c

Trots att jag inte varit här så länge än så känns det som att jag kommit ganska bra tillrätta.
Var iväg till arbetsförmedlingen igår och skrev över mig från Ulricehamn till Örnsköldsvik, och fick tips om att jag skulle komma in på torsdag morgon, då arbetsgivare kommer dit och liknande tjohejsan. Ska försöka se till att orka mig iväg dit, för nu gäller det på riktigt, mitt jobbsökande.
Har inte haft någon direkt pepp alls på att söka jobb förut, för det fanns ingenting i gråa Borås eller Ulricehamn, och jag kunde ju bara chilla hemma liksom.
Det känns på något vis som att det kan vara lättare att få jobb här uppe om man bara ligger i. Och jobb vill jag ha, så att vi kan få vår egen lägenhet. Inte för att det är något jättefel på att bo i huset hos Carola och Anders, men... i längden tröttnar man nog. Jag vill ha lägenhet med en mjuk soffa och tre katter och fina burkar i köket. 

Det känns inte som att jag faktiskt har flyttat än, dock. Jag vet inte om det någonsin kommer gå upp för mig på riktigt, på det där viset så att jag freakar ur och blir nervös och rädd. På det viset är jag nog ganska bra på att leva i nuet, medan jag på andra vis är fullständigt kass på att vara i nuet över huvud taget. 
I april ska jag ner igen i alla fall, för att hälsa på, och inte för att åka hem. Ska gå på fin konsert med Sam, och fika med Troy om vi båda har tid. Och packa med mig lite mer saker som inte fick plats att följa med upp den här gången. Konserten längtas det till 

Nåväl. Nu är jag nybliven norrlänning, då. Jag är ingen människa som gillar snö i för lång utsträckning, men jag tror det kan funka ändå. Hellre snö än slask. Och snö finns det gott om här o.o Upptäckte det allra minst igår när jag skulle gå till hållplatsen, och halva stolpen var gömd under snön, så jag fick klättra upp på vallen för att se när bussen skulle vara där. 

Vilket långt inlägg det blev. Och jag som tänkt skriva om ännu mer saker... 
Tror jag uppdaterar mer senare istället, och så stoppar jag in lite bilder från instagram, som jag tagit under tiden jag varit borta.
Hoppas ni har haft det bra :3


Upp upp och iväg

Nästan, i alla fall. Åker till mamma idag, Paula hämtar mig i morgon, och på lördag brummar vi iväg upp genom landet. Nervigt och spännande ;-;

Har packat min väska proppfull med kläder nu. Frågan är bara hur jag ska få med mig resten... Ska kudden med? Jo gärna, men var ska jag stoppa den någonstans? Shit. Vill nog inte veta hur svinigt tung väskan faktiskt kommer vara när jag ska ut och ner till stationen. Tur mamma är snäll och hämtar mig på stationen i Ulricehamn i alla fall :3

Varsågod, en suddig bild på min nästan färdigpackade väska:


Det som ligger utanför (och lite till) ska jag på något vis lista ut hur jag ska få ner bland det andra. Jag fixar det säkert, men liten känsla av hopplöshet brukar alltid slå mig mitt i packandet, och jag tänkte det var bättre att ta en paus och äta frukost (choklad...) istället för att bli koko. 

Jag hinner nog inte skriva något mer innan vi åker, så det här blir sista blogginlägget från mig på ett tag. Återkommer när jag kommit tillrätta uppe i Övik!

Så hejdå så länge, och ta hand om er och allt det där. Pussipuss.


Tvätta Packa Prata

Jag hade tänkt tvätta mina kläder idag. Förmiddagstvättpasset som jag hoppats var ledigt visade sig vara upptaget av någon morgonpigg tant, så jag fick snällt ställa mig och handtvätta all min smutstvätt istället. Det har hängt kläder lite varstans i hela lägenheten idag, kan jag säga. Först nu som jag kunnat plocka ner strumpbyxorna och sovshortsen. Resten får snällt hänga på tork tills i morgon istället. 

Har börjat packa i min resväska nu och fyllt "locket" med byxor och långärmade tröjor. Det känns skönt att ha påbörjat det istället för att behöva stresspacka allting i morgon, innan jag ska iväg till mamma. Så ja... det här blir min sista natt i Tranemo, på sätt och vis. 
Om det inte varit för att jag varit så förvirrad själv, och typ inte fattar att jag faktiskt ska iväg, hade det kanske känts lite sorgligt. Nu är jag mest trött på att jag ska behöva åka buss i morgon igen, och den här gången med en enorm resväska, fylld med kläder. 

Kommer vara jättesvårt att välja vad jag ska ha med mig utöver just kläderna. Datorn såklart. Men... systemkameran? Lådan med nagellack? Smycken? Några böcker? Hur många spel? 
Tur jag ska tillbaka i april igen, både för en finfin konsert, och för att kunna hämta resten av alla halvviktiga saker, och det som inte får plats den här gången. 

Pratade med Paula i telefon i cirka tre timmar (o.o...) och fattar nu knappt var tiden tagit vägen. Den var väl halv åtta nyss liksom?
Hade tänkt försöka sätta mig och skriva en stund nu. Vill skriva något litet på bara tio sidor, en oneshot eller så. Har dock inga som helst idéer som kan göras bra i kort format... Får helt enkelt se vad jag får ur mig, om jag får ur mig något över huvud taget. Önskar mig själv lycka till oavsett. 


Enough

Hittade denna mitt bland alla mina låtar på iTunes. Jag lyssnade ganska mycket på Disturbed för två somrar sen, men denna låten hade jag på något vis förträngt. Nu när jag hittade den och lyssnade igen insåg jag att jag att den faktiskt är en av deras bättre låtar. Likey!
Vad kul det måste vara att titta igenom min musikkategori. Så mycket blandade stilar.

Enough - Disturbed

Take their hope away,
Take their life away,
Leave them nothing left inside
When your own have died,
when theres no more pride,
When your soul is frozen,
is that enough?
When your heart is broken,
a thousand times,
With every moment,
is that enough?

Nattprat.

Jag borde inte vara uppe på natten. Eller tänka på natten, kanske.
Det har inte varit något fel på min dag men ändå så kan tankarna på värdelösa ting vrida till det så att man gör sig själv ledsen. Fastän det inte finns något särskilt som påverkar.
Det är inget fel på att vara ledsen heller, men det är när det blir såhär som jag förstår och minns, att jag har mått, och vet hur det är, att må dåligt. Det är då det nästan känns konstigt att tänka att 'nu mår jag bättre.' Jag brukar inte våga tänka att jag faktiskt mår ganska bra, för jag är alltid rädd att det ska vända.
Men det är väl dags att inse att man kommit någonstans. Att jag tagit tag i grejer och att jag gjort mig själv mindre, vad ska man säga.. trasig? Jag kommer alltid vara knepig. Reagera konstigt på saker man inte ska reagera på om man är frisk och kry och glad i själen.
Men jag kan resonera så mycket bättre nu och jag väljer bort saker som får mig att må dåligt. Jag börjar våga välja att göra saker för min egen skull utan att få dåligt samvete. Jag ska ta hand om mig själv även om det är jobbigt.
Jag är trots allt den enda jag har, den enda jag har stått ut med och kommer behöva stå ut med varje sekund resten av livet. Lika bra att försöka göra sig själv till något man tycker bättre om. Istället för att våndas över hur dålig och ful jag känner mig får jag försöka göra något åt det, för det är trots allt bara jag som kan. Även fast självkänslan sviker och slår en stenhårt i magen vissa nätter.
Det är bara att resa sig upp. Resa sig och se var jag har varit, var jag är och vart jag är på väg. Se att jag kommit en bit på vägen och det är vad som räknas.
Jag försöker förstå det nu.


Burn

På grund av att en viss Sam la upp bild på en vit burn hon hade blev jag typ sugnast i världen. Halv tio kom jag på att det var en bra idé att springa till ica. Snällt av ica att faktiskt ha vit burn denna gången också, för det är inte alltid det finns o.o 
Kvart i tio var jag tillbaka. Jag typ, what. Springer jag till affären eller hur är det egentligen? Går visst fortare än jag tror när jag är ensam. Tog vägen över gräsmattan (täckt med 20 cm snö) på vägen tillbaka och blev blöt om sockarna. Där får man för att man är för lat för att gå runt och ta den plogade vägen. 

Men jag har min burn. Då är jag nöjd.


10 skrivtips

Har suttit och knattrat ner ett fyra wordsidor långt dokument med tips från mig som "författare." 
Jag är ingen mästerförfattare direkt, men det kanske kan vara kul att läsa, och ge någon nya idéer eller synvinklar. Gjorde det mest för skojs skull :3

Tryck här om du är nyfiken.

Killer Queen

Fick för mig att lyssna på Queen på spotify. Jag kanske inte räknas som något Queen-fan, men de har massvis av mysiga och bra låtar och Freddie Mercury var sjukt cool.
Så här, en liten låt att lyssna på. 

Killer Queen - Queen

She's a killer queen,
gunpowder, gelatine
dynamite with a laser beam 
guaranteed to blow your mind

Om gårdagen

Yes, I did it. Igår provade jag på yoga för första gången. Det är kundaliniyoga egentligen, men den enda gången jag lyckades vara med, så skulle vi göra något som inte hade med kundalini att göra. Istället blev det yoga nidra (?) som var någon slags djupavslappning. Vi skulle lyssna på en gubbe på ett band som pratade i fyrtio minuter. Han sa att man skulle känna sig tung, kall, känna smärta, tänka sig in i olika situationer osv, osv. 
Det hade säkert varit tufft om man bara kunnat koncentrera sig bättre än vad jag kan. Fruktansvärt irriterande att jag är så lättdistraherad, inte bara i avslappningsövningar, det gäller många andra saker också. Är hopplöst dålig på att bara koncentera mig på nuet. Så ja, ibland missade jag helt vad han sa och ibland hörde jag vad han sa för något men kunde inte sätta mig in i det över huvud taget. 
Sen avslutningsvis så var det gongbad. Det var ganska... intressant, och lite obehagligt faktiskt. För den som inte vet; en gong är ett slaginstrument, en rund och stor metallplatta. Gongong ni vet? Tänk er att man ska ligga och blunda på golvet och så fyller det där läskiga gongljudet hela rummet. Vibrationen som är kvar efter slaget var mest obehaglig, tycker jag. Jag rös som en liten tönt. 

En stor och silvrig resväska blev inhandlad tidigare på dagen, så YAY, nu slipper jag krångla med morfars gamla vobblande väska som gav mig jätteont i handen. Åt sushi med mamma på Futomaki, och köpte en superfjantig liten töjspiral på 2mm på Fait. Nu känns det i alla fall som att jag är på väg någonstans i töjandet. Längtar tills jag är uppe i 10 och kan köpa snygga tunnlar, håhåhå. 

Lägger upp två bilder för att få inlägget att bli roligare. Sushibilden ser ju rätt proffsig ut faktiskt, tack vare ljuset från fönstret och en snäll mobilkamera. Noms. 


Iväg på äventyr

Klev upp redan vid halv nio i morse för att hinna göra mig i ordning innan bussresan, kors i taket! Det som var allra mest fantastiskt var väl att jag inte var helt zombiedöd trots den relativt tidiga timmen. 

Blev bjuden på fika och fin mat och ännu finare efterrätt när jag väl var framme. Var tvungen att fotografera som alltid, och jättegott var det :3
Emil startade Seanfrika efteråt, vilket ganska uppenbart är Sean Banans film, och den var... minst sagt intressant. Lite rolig just för att den var så ful.
Och så hade de fått hem en ny katt som jag blev helt kär i ;-; Sköldpaddsfärgad och jätteliten. Längtar så tills jag kan skaffa egna katter som jag kan skämma bort och döpa till roliga saker. Tills dess får jag väl nöja mig med att klappa andras pluttar. 
Blev ingen ifyllning av nyckeln denna gången för Ida fick huvudvärk, men vi tar det när jag är tillbaka i april istället. Inte så många som märker att tatueringen är blek förrän man tittar noga, förhoppningsvis. 

Trots att jag tittade reseplaneraren två gånger i går så måste jag ha gjort fel, eller så är västtrafik cp, för min buss gick inte alls vid sex så som jag trott. Ringde mamma som var snäll nog att brumma iväg för att hämta mig. Köpte en croissant (som det skulle vara choklad i men det var det fan inte heller, fnys) och en burk cola som tröstmat under tiden som jag väntade. 

Verkar som jag ska titta på War Horse med mamma nu, men efter det vet jag inte. Kanske skulle vara duktig och lägga mig med en gång, for once? Vi får väl se. 

Nytt kapitel

Kapitel 16 av Blod och Is är nu upplagt på skrivbloggen :3
Om man inte orkar hitta dit själv så är det bara att klicka HÄR , så tas ni direkt till inlägget. Gulligt va?

Snörvel

Gick ut en sväng i det snöiga vädret tidigare idag och råkade komma hem tre par strumpor rikare.
Lindex hade en stor reakorg med saker från tjugo kronor och uppåt. Givetvis var jag där med en gång och grävde. Svarta tjocka knästrumpor, svartvitarandiga tunna, och ett par väldigt långa over knee i blått, blev det. Ångrar för tillfället att jag inte tog med mer än ett par strumpbyxor till mamma, att ha under och sådär ;-;

Verkar som att min kusin (som är lika gammal som mamma, därav också mammas kompis) ska komma hit ikväll. Vi ska titta på melodifestivalen, äta varma mackor och proppa i oss godis. Kan nog bli ganska mysigt faktiskt för kusinen är rätt rolig :3 Melodifestivalen hyser jag inga stora förhoppningar för men det kan ju alltid vara roligt att ha på i bakgrunden. Åtminstone för att skratta åt numren som råkar vara extra dåliga. 

Förresten, så hade både Ray och Seike gillat var sin bild på min instagram. Töntjag fangirlar och blir glad i smyg, höhöhö. 

I morgon ska jag upp tidigt för att brumma iväg med bussen till Falköping, för att träffa Emil och Ida :3 Emil ska få en knäpp försenad födelsedagspresent. Eftersom han inte önskade sig något "riktigt" så får han stå ut med konsekvenserna och få konstiga ätbara presenter av mig istället...
Hoppas på att Ida ska kunna fylla i min nyckeltatuering eftersom den blivit så blek nu efter att skorporna lossnat. Ska bli kul att träffa dem innan det bär av upp till Övik i vilket fall :3  Hej och hå. 

@ soffan

Goddagens.
 
Åkte med mamma till Ulricehamn idag, och ska stanna här över helgen. Jag hade inte så stor lust att åka iväg men nu när vi väl sitter här i nya lägenheten så var det rätt mysigt faktiskt. Skulle maila min handläggare om jobb jag sökt, men jag hade inte hittat ett skit, så det blev ett väldigt enkelt mail som sändes iväg.

Både jag och mamma dog i soffan efter middagen och slötittar nu på Gladiatorerna för nostalgins skull. Minns när jag var liten och tyckte det var världens coolaste program. Och jag var helt säker på att alla gladiatorer var elaka på riktigt och inte alls spelade någon roll för tv's skull. 
Indra var min favorit, men jag har för mig att hon dog i en krock? Sad stuff :c

På måndag åker jag och mamma till Borås och köper en resväska till mig. Ska bli skönt att ha en egen, istället för att låna morfars gamla väska som bara vobblar och ger en skavsår i handen. 
Mamma ska på yoga på kvällen och Frida (som håller i kursen) har sagt att jag gärna får prova på en gång gratis, som en slags flyttpresent. Vet inte om jag kanske ska våga prova bara för skojs skull... Kan ju alltid vara en erfarenhet, liksom. 

Det var definitivt svårare än jag trodde att skriva samtidigt som man ser på tv, så det är nog bäst att jag avslutar innan det blir alldele för svamligt. God kväll. 

Fuck yes


Allt blåmarkerat är skrivet ikväll. Runt två tusen ord. 
Jag kan när jag väl försöker, jag borde bara försöka oftare. 

En vacker dag ska Blod och Is bli färdigskriven, folks. 

Nya dagboken


Kitty eyes

Fick inte bara ett, utan två små paket i brevlådan idag :D (Och en katalog med studiegrejer men den var inte rolig.) Min egendesignade dagbok från personlig almanacka kom i en fin grön kartong, och så piercingsmycket från barbarella. 

Svarta staven var rätt storlek och längd och allting! Rädd att jag skulle klanta till någon skit, men för en gångs skull blev det som det skulle. Satte i mina överblivna silvriga stavar i örat också.
Skönt att äntligen ha likadana smycken nu, istället för lite mix n match. De varierar en aning i längd, men det är inget som syns i alla fall, så det får vara såhär tills jag orkar köpa riktiga örhängen. 


Sen fick jag för mig att jag skulle försöka göra någon slags cat eye smink. Jag äger ingen eyeliner så jag provade med kajal istället. Det säger väl sig självt att det blev kladdigt, särskilt med tanke på att jag är darrhänt och verkligen inte har höksyn utan glasögon. 
Att ta kort på det visade sig vara en total bitch dessutom. Enda bilden där sminket faktiskt syns är på den här supertjusiga duckfacebilden. Så eh, varsågod. Jag brukar göra mig ful hela tiden så det är väl bara rätt att bloggen får se den sidan av mig också. 


Jävlar vad tjusig jag kan vara. Särskilt när jag var gullig nog att kamma bak luggen i någon fluffbackslickwannabe också. 

Jag har kjol på mig idag, för första gången sen 2009 (?) och det känns lite skumt. Men mest av allt ser det ut som en förlängning av mitt linne, och det är enkelt men fint, så jag kan nog vänja mig vid just denna kjolen i alla fall :3 

Pasta

Idag ville jag inte vakna. Är ingen morgonmänniska över huvud taget och jag brukar bli sur när larmet på mobilen ringer, men idag var det omöjligt att ens hålla ögonen öppna mellan mitt snoozande. Somnade om mitt i smsandet till Paula till och med. Men, klockan tolv tvingade jag mig själv att rulla ur sängen och klä på mig. 
Gick och la mig halv tre inatt istället för halv fem och det var ju beundransvärt. Dock så råkade jag fastna i att titta igenom hela Seikes intstagram på mobilen, och ja.. Då var ju klockan halv fyra istället. Klantskalle. 

Skippade frukosten och lagade god lunch i alla fall. Som alltid blev det för mycket pasta. Jag tror seriöst de klonar sig i kastrullen, för så mycket hällde jag inte i :c
(Det är mer pasta under alla nuggets.)


Såg ju faktiskt rätt gott ut tack vare salladen. Synd att mina bilder ser färgglada och fina ut i telefonen, men i datorn är de bleka och matta. Hm.

Hade fått ett mail från barbarella om att de skickat ut mitt paket, så om jag har tur kanske det kommer redan i morgon. Hoppas hoppas :3 Ska bli kul med lite, om än minimaliskt, med förändring. 
Och på tal om förändring tycker jag att mitt hår kan växa ut fortare så att jag kan få klippa det till en vettig frisyr, utan att det blir för kort. Nu är det slitet på vänstra sidan, och det i nacken står ut som två små vingar så fort jag inte plattat det. 
Måste snart färga om håret eftersom det redan börjar lossa och bli brunt på vänstersidan. Nackdelen med att ha haft delvis ljust hår </3
 
Nu ska jag lyssna på dålig radiomusik och försöka skriva. Jag ska skriva minst en sida idag, och så är det bara. Hmpf. 

Världens sötaste reklam

Började för en stund sedan tänka på en reklam jag tyckte var jättesöt när jag var liten, och så nämnde jag den för Moya, som var detektiv och letade upp den :3
Blev helt mysig inuti när jag tittade på den nu, både för att det var så längesen jag såg den, och för att renen ser så söt och mjuk ut ;-;


WISTERIA

Tack vare att jag stalkar alla Seremedy-medlemmar på instagram fick jag genom dem nys om Desaiha. Bassisten och gitarristen var för övrigt med och spelade med Yohio i melodifestivalen, för den som inte visste och kanske var nyfiken. 
Hittar tyvärr bara en låt att lyssna på, men jag tyckte mycket om den, so fair enough :3

WISTERIA - DESAIHA

~


Tisdag

Har känt mig en aning mer produktiv än vanligt idag. Tog hand om tvätten och stoppade in den i tvättmaskinerna, promenerade under tiden som det skulle bli klart, och hängde sedan upp innan jag gick tillbaka upp i lägenheten. Spelade också, och skrev dagbok. Nu har min fantasi tagit slut och jag funderar på vad jag ska hitta på resten av kvällen. Vill kunna roa mig med något som inte alltid behöver vara tekniskt; typ så enkelt som att sitta och läsa en bok, men jag har ingen ro till det. Hmh.

En liten trevlig överraskning var att volym tolv av Black Butler låg i brevlådan och väntade på mig. Kanske kan ta mig tid och läsa den lite senare, för manga är inte lika koncentrationskrävande att läsa. Känner mig lite töntig som sitter och kuttrar över hur fina böckerna är. Min mangahylla börjar ta ordentlig form nu, ungefär samtidigt som jag börjar tappa intresset en aning. Typiskt. 
Finns såklart några serier jag alltid kommer att vilja läsa och behålla böckerna (där bland Black Butler och Death Note) men behovet av att köpa och hitta nya känns inte lika stort eller viktigt längre. 


Fall Out Boy

Scrollade helt fredligt genom facebook, när jag plötsligt fick syn på att Fall Out Boy uppdaterat om att en ny skiva kommer släppas. De har varit på hiatus i flera år. De är det allra första bandet som jag verkligen blev kär i. Mitt lilla, töntiga, trettonåriga fangirlhjärta vaknade upp nu igen känner jag, ååh!
De ska ha turné igen, tyvärr bara i USA, men jag är så glad över skivan så det gör ingenting. De hade redan släppt en ny singel till och med. Den är väldigt annorlunda mot deras andra låtar men god fucking damnit, jag älskar den. 

GUD VAD FÅNIGT GLAD JAG ÄR. 


zzzz

Blir väckt av att ett okänt nummer ringer min mobil, en minut före larmet. Skräckslagen som jag är hinner jag inte svara. Trots att jag är negativ som en gråsugga så hoppades jag ändå lite diskret på att det kunde vara en arbetsgivare som hörde av sig. Men nä, visar sig vara en värdelös telefonförsäljare, som alltid. 

Nåväl. Får väl se det positiva i det hela; att jag kom upp före klockan ett, trots att jag stannade upp till halv fyra i natt också. Börjar bli löjligt det där med att jag ska "försöka lägga mig i tid." Ikväll ska det fan gå bättre i alla fall, för Paula har lovat att skälla på mig om jag stannar uppe för sent. Får se hur bra det går :c

Så var det idag jag tänkte göra massa grejer. Vet inte om jag ska vara produktiv först, eller spela tvspel, eftersom det lockar ganska mycket för tillfället. Funderar dock på om jag ska diska och vattna blommor först nu när mina smskompisar ändå sover. Det får nog bli så. 

Den utlovade promenaden känns inte så frestande men jag ska gå ut en stund i dag i alla fall. Efter att ha varit helt utan snö i några dagar har det nu kommit ett litet tunt lager igen. Orkar inte vara upprörd, det är ju trots allt februari, men det vore ju trevligt och schizovädret kunde bestämma sig någon gång. 

Duscha skulle jag också behöva göra. Men det är fruktansvärt tråkigt. Och jag vet inte vad jag ska ha på mig.

Nä, ointressant morgon/förmiddagsinlägg, det får vara slut här.  
Iväg och diska med mig. 

The London Archives

Den där texten som jag skrev mitt i natten, den finns nu upplagd på min skrivblogg :3
Förklaring finns där för den som är nyfiken, men jag kan ju skriva såpass mycket som att det handlar om rollspelskaraktärer som också finns i dockform, varav vissa av dem har fått så mycket mer bakgrundsstory än vad de behöver egentligen. 

Men whatever, tänker jag, för sånt är bara mysigt och kanske en liten aning sinnessjukt. Jag är så nöjd över hur Set och Jake blev, nästan så jag gillar dem mer i karaktärsform än dockform. 

Fast bara nästan.

Skrivmysterium

Gjorde ett inlägg häromnatten om att jag lyckats skriva massa ord på engelska, som ni kanske minns. Detta är ett mycket intressant fenomen. Jag vill verkligen skriva, och jag vill skriva på Blod och Is och min fantasynovell så att de blir klara och allting sånt där. Men så fort jag öppnar de dokumenten skriker hjärnan NEEEEJ VAD TRÅKIGT och det går inte att klämma ur mig ett endaste litet ord. 

Däremot, öppnar jag ett tomt dokument och skriver en mening om Jake, då bara sprutar det ord och fyller i alla fall två A4 utan större problem. Jag bara... va. Varför? Såklart det är kul att jag får något skrivet, men varför kan jag aldrig skriva på rätt saker? 

De engelska texterna om Set och Jake och co är ingenting som måste bli klart, det är bara små utdrag ur deras story, ungefär. Men det som jag vill komma vidare på, få klart och avsluta så det blir hela stories, nänä. Det går inte. 
Kanske är just därför det inte går heller. För att jag vet att det måste knytas vidare och dras ut och allt sånt där. 

Nåväl. Huvudsaken är att jag skriver någonting, så jag får väl fortsätta skriva på mina engelskagrejer tills jag slutligen kan klämma ur mig något på någon av de andra. 
Ska hämta ett glas med 7up nu och öppna lite dokument i hopp om att jag får skrivet på något utav dem. Hoppas lite diskret på fantasynovellen, men vad det slutar med vet ingen. 

Surbitchen

Jag hatar verkligen allting idag. 

Det som var början på dåligt humör igår utvecklades under natten till ett värdelöst humör. Låg kvar i sängen tills klockan var två för jag såg ingen idé att gå upp, men gick upp i alla fall när det började kännas löjligt.

Spelade vidare på Ocarina of Time och det var ganska kul i alla fall. Dock är det dags för mig att klara vattentemplet, och det vet jag sen innan att det är det svåraste som finns, typ. Paula, och alla andra i hela världen som spelat Ocarina of Time, säger att det i alla fall är jobbigast i spelet. Kan redan säga att jag håller med, för jag har sprungit runt runt och fattar absolut inte vart jag ska någonstans. Har lyckats med det fantastiska att låsa upp två dörrar i alla fall. Wow. 

Mitt humör idag/ikväll skulle kunna liknas vid PMS fast tre gånger värre. Ena sekunden är allt okej, jag är bara lite trött. Andra sekunden har jag lust att gråta för att jag inte vet vad jag ska göra och att typ, resa sig från stolen känns jättejobbigt. Tredje sekunden hatar jag allting som finns och vill elda upp någonting. 

En sak är säker, och det är att i morgon ska jag fan ut och gå en lång promenad, oavsett hur dåligt vädret är. Bara för att ha något att göra och lufta min förtorkade hjärna. Gillar att vara hos pappa och inte göra någonting, men nu när jag ställt in mig på att jag ska åka mellan fyra ställen hit och dit rätt ofta, blir det supererror i mitt huvud när jag plötsligt bara ska vara här istället. Antar att det är just därför jag är på så dåligt och rastlöst humör. 

Men, vad ska man göra åt det, kan man fråga sig. Det finns ju inte ett skit att göra i Tranemo förutom att gå till ica och handla mat. Kanske ska vattna blommor, diska och handtvätta lite kläder i morgon i alla fall. Hur tråkigt det än är så är det ju ändå något att göra, och så blir säkert pappa glad när han slipper diska. 

Blöö. Döpte förresten om min allmänt-kategori till virrvarr, om ni inte redan märkt det. Vet inte om den kommer vara bestående eller om den bara får vara någon så-länge-grej, men oavsett så känns det roligare än allmänt.


Hej, jag är överexponerad


Dark Link

Satt och ritade lite under tiden som melodifestivalen gick i bakgrunden.
Hade tänkt rita en alv, men det blev en Dark Link tillägnad Paula istället :3


Makeup

Startade precis datorn efter att ha varit supersvensk och tittat på Melodifestivalen, för första gången på minst tre år. Kan erkänna att jag tittade enbart för Yohios skull. Typ som alla andra småtjejer i hela Sverige. 
Nej men, glad att han vann både för att jag gillar honom (och Seremedy först och främst) och för att resten av alla låtar typ... sög? David Lindgrens låt var väl helt okej, men jag satt och dog inombords över både Gosa och Paris. Och Porslin. 

Annars idag har jag inte gjort mycket annat än att ha spelat Zelda, och kors i taket, jag klarade mig ur eldtemplet! Fick död på flaredancern, var nära att ge upp när jag trillade i ett hål 20 gånger, men fortsatte och lyckades tillslut klara det. I morgon ska jag ta itu med nästa tempel. 

Tog visserligen en paus mitt i spelandet och sminkade mig efter att ha sett en inspirerande bild på instagram. Jag har ju inte alls lika bra smink som den tjejen dock, så mitt blev... absolut inte lika snyggt. Fast av misstag, efter en timme och en hel del kladdande, så blev det ganska fint tillslut. Måste definitivt köpa nya penslar. Den enda jag har till ögonskugga börjar ge upp nu, tappar strån hit och dit och är spretig som fan :c Suck. 


Första gången jag någonsin tagit en underifrånbild frivilligt, kabaem.
Anledningen till att jag är helt färdigsminkad på höger öga men inte vänster är att vänster blev katastrofalt ful först, så jag tog bort det och passade på att ta en twofacebild för det är lite kul, eller något. 

Provade att ha svarta ögonbryn idag istället för mörkbruna, intresseklubben antecknar. Förut när jag provat det såg jag ut som en arab, men nu när jag har helsvart hår gick det bra :3 

Av någon anledning känner jag mig helt vimmelkantig i ögonen (kanske kan vara pga. en hel dags tvspelande...) och kan inte koncentrera mig på vad jag själv skriver, så jag ska avsluta blogginlägget här. Och jag ska lägga mig tidigare än tre-fyra i natt. Dumma barn. Behöver vända tillbaka på dygnet och lära mig att gå upp före tolv. 
 

Black & White


Fire temple

Tillät mig själv att ha en riktig slappardag idag, trots att jag kanske inte förtjänade den.
Åt sjukt lite igår (bilden på pajen kan ju förklara varför jag inte åt hela...) och det i kombination med min dumma IBS-mage har gjort mig orkeslös och svag och alldeles darrig hela dagen. Tror att det är magen som är orsaken till klumpen i halsen också, på något mystiskt vis. 

I vilket fall som helst, när jag redan var så slö så tog jag tillfället i akt och la mig i soffan för att spela Ocarina of Time. Har lagt som någon liten regel för mig själv att jag måste (vill) spela klart ett Zeldaspel före jag fortsätter med nästa. Eftersom Majoras Mask är en slags uppföljare till Ocarina of Time så tänkte jag att hej hå, spela Ocarina of Time först och sen kör vi på Majoras Mask när jag är klar. 

Sen är det ju då den lilla detaljen att jag har kommit på att jag är fullkomligt urusel på Ocarina of Time. Jag fastnar, jag styr som en kratta, jag dör hela tiden. Hmpf. Nog för att jag vet att det är mycket svårare än t.ex. Wind Waker som är min favorit, men ändååå. Kommer ta tusen år innan jag har spelat ut det, och jag som är så pepp på att få spela Majoras Mask, för det verkar så... creepy :c 

Har ju kommit till eldtemplet i alla fall, och räddat massa Gorons och haft mig. Just som jag tänkte att det faktiskt gick rätt bra hamnade jag i ett litet jävla rum med en Flare Dancer (en brinnande fiende som dansar/åker skridskor runt runt.) Jag vet hur man dödar den, men jag är kass på styrsättet så jag siktade åt fel håll jämt och ständigt, och den bara kom åt mig och brände mig hur jag än gjorde. För att undvika trasiga tv-apparater var jag smart nog att stänga av istället för att få något raseriutbrott. 

Tusen år att spela klart, var det ja. Ska ge det ett nytt försök i morgon när jag kanske är lite mer pigg i huvudet. Tur jag har en flickvän som kan spelet utantill, så kan jag komma med mina korkade frågor till henne istället för att göra bort mig helt och hållet :c


Words

Har varit sur på mig själv det senaste över att jag inte tagit mig tid att skriva. Jag älskar att skriva, det är det bästa jag vet, men ändå ska det vara så svårt att komma igång jämt.
Tack vare envishet och skrivprat med Sam så fortsatte jag inatt på en påbörjad novelldel om mina bjd-karaktärer Set och Jake.


1 416 ord skrivna på engelska. My work is done here, nu ska jag sova.