tw; Ärr

Jag har många ärr på många ställen på min kropp. Mest på vänster arm och höger lår.
Det är inget jag skäms över, jag vågar gå i kortärmat på sommaren och om jag får några blickar så lägger jag sällan märke till dem längre. Det tog ett tag för mig att våga, men i takt med att ärren på armen bleknade blev jag också modigare och växte i mig själv, så till slut spelade det inte någon roll vad andra tyckte. Jag går i t-shirt och linne utan problem nu.

Det finns ingen som sagt något, inte heller någon slags regel, men det känns som en osynlig lag att om man har ärr ska man gömma dem. Man ska skämmas och vara tyst, för om man vågar visa dem söker man uppmärksamhet. 
Jag brukar ha tjocka svarta, eller två par tights på mig för det mesta, bara för att slippa enkelt undan och för att slippa blickar om jag eventuellt får dem. 
Eftersom jag inte har svårt för att visa min arm kanske det låter konstigt att just låret blir så mycket svårare. Men armen väcker inte lika mycket uppmärksamhet, ärren är många men vita, och jag tror inte att någon som möter mig ute skulle lägga märke till dem om de inte tittade efter.
Ärren på låret är många, vita, rosa, röda, och de syns för det mesta väldigt tydligt.
Det är som ett slags osynligt krav från omvärlden, det där med att man måste gömma, som gör att jag känner att jag inte kan ha ljusa eller tunna strumpbyxor på mig. Ännu mindre gå i shorts utan att ha något under. 
Jag brukar alltid välja bort att köpa tights i vitt, ljust grått, och andra ljusa färger just för att jag känner av det där kravet hela tiden. Jag vill inte bada för det betyder att jag måste ha bikini eller badshorts på mig. 

Jag vet att det som egentligen är viktigt är att jag inte ska behöva skämmas över mig själv och min kropp, och jag försöker verkligen att inte göra det. Det är inte viktigt vad andra tänker när de ser någon, som jag, som har ärr. Jag ska inte behöva dölja mig själv för andras skull, och jag ska inte behöva vara rädd för vad folk ska tycka.


Så, här är jag.
Ärrig, men inte mindre människa för det. Jag hade tänkt försöka må bättre, i mig själv, i min tillvaro, i allting. Så jag ska sluta gömma mig nu. 


Ingen sa någonting, eller tittade ens, när jag för första gången hade bara grå, tunna strumpbyxor ute igår. Kanske syns det inte så mycket som jag tror och har oroat mig för. Huvudsaken är att när jag är självsäker nog, ska jag gå i bara shorts och inte bry mig om vad någon annan än jag själv tycker. 

Jag vet inte om det här kanske är ett känsligt ämne för många, och i såna fall hoppas jag att jag inte gjort någon upprörd, men i huvudsak skriver jag och visar för min egen skull. Det är ju min blogg trots allt. 

Rött


Köpte ett rött läppstift på ica för tio spänn för någon vecka sedan, men provade det först igår. Var mest för skojs skull eftersom det var så billigt.
Men... ja. Vet inte om jag kommer kunna ha det seriöst, eller bara känna mig som en clown. Det är ju fint med rött på folk. Kanske kan intala mig själv att det är fint på mig med .-.

Onsdag

Snabbvisiten i Borås blev.. en aning flummig :3 Vi gick till Rusta och lite andra affärer så att Paula kunde köpa flyttmaterial, dog åt gurgelljud och typ, allt som är roligt och inte roligt. Och så åt vi på en thairestaurang som hade väldigt många kötträtter som luktade hur gott som helst. Ångrade vegetarianbeslutet där i några minuter. Tur för mig var att det fanns goda vegetariska vårrullar i alla fall, håhåjaja.

Sökte ett deltidsjobb på dressmann när jag kom hem och kände mig nästan lite produktiv. Fanns en tjänst ledig som brevbärare också, som jag lätt hade sökt till bara jag kunnat områdena i Övik bättre. Kan tänka mig mig själv i blå fula kläder med en gul cykel eller liten postbil. Hade varit något, det. 

Och så beställde jag en skrivbok från personligalmanacka.se som ska få bli min dagbok. Har nästan skrivit ut den jag har nu, och lär skynda mig att fylla hela så att jag får skriva i den nya så fort den kommer. Blir ju mycket roligare med en egendesignad dagbok än ett vanligt block, som jag haft hittills. Hoppas den skickas fort :3

Hade tänkt försöka mig på att skriva ikväll. När jag ändå är i lugna, tysta Tranemo får man väl passa på, liksom. Har dock ingen skrivlust över huvud taget så vi får väl se hur det blir med det. Kan göra mig en kopp te och öppna ett dokument för att försöka, i alla fall. Håll vanan uppe, fulis, annars blir du aldrig en riktig författare. 

Nä men. Gröt. Hur avslutar man ens blogginlägg på ett vettigt sätt?

Shopaholic

Här är jag igen, fem dagar senare. 
Det blev en hel del bärande hos mamma, minst tre vändor i trapphuset varje dag, med händer fulla av kassar och lådor och gud vet vad. Och så i lördags var det den riktiga flyttdagen när folk kom och hjälpte till, och lägenheten tömdes på möbler och alla stora saker. Kändes konstigt att se den så tom efteråt. Har ändå bott där varannan helg sen jag var sex-sju år, och nu plötsligt ska varken jag eller mamma bo där längre. Snopet. Tur var väl att det kom så många starka karlar som fick bära, för lilla spaghettijag orkade ingenting efter en hel veckas bärande, och fyra timmars sömn. 

Åkte till Paula på lördagkvällen och stannade där tills idag. Vi shoppade två dagar i rad och jag gjorde av med så mycket pengar att jag skäms -.- Men: Jag sa ju att jag ville ha förnyelse för några inlägg sedan, och förnyelse fick jag, för det blev ganska mycket nya kläder inhandlade. Och en vaniljparfym som visserligen var billig men luktade gott. Har velat ha en vaniljparfym sen jag gick i högstadiet så, happy happy över detta. Ska bara komma ihåg att använda den nu också. (Har faktiskt aldrig ägt en riktig parfym förr, hör och häpna.)
Orkar inte skriva allt jag köpte, men värt att nämnas är en jättemjuk stickad tröja jag köpte på Carlings. Den var den sista på rean och den är så sjukt mjuk och mysig, så jag utser den till bästa köpet, kaching!
Utöver shoppingen gjorde vi inte så mycket, annat än att rolla, äta och sånt där. Tror vi såg The Room sju eller åtta gånger. Kan nämna att vi faktiskt inte sitter och tittar på den på helspänn, utan den går mest i bakgrunden när vi rollar och gör annat. Det är nog rätt stor psykovarning på det hela i alla fall... :'3 Den är så jävla rolig att jag inte orkar skämmas så mycket ändå. Hihihi. 

Rensade igenom både byrån och garderoben när jag kom hem till pappa. Gjorde det för inte så längesedan, men nu var det med järnhand och jag fyllde två påsar med kläder jag vet att jag inte kommer sakna. Sparade mina älskade threadlesströjor men la dem i en tom låda, så får jag ta fram dem när jag saknar dem istället för att de ska ta plats bland kläderna jag använder ofta. Ska göra likadant med bandtröjor som inte används. Vill inte göra mig av med dem för det är så mycket minne från konserter, men de ligger ju bara där. Jag använder sällan t-shirtar i klassisk T-form med ett tryck mitt på bröstet längre. Problemen jag har, alltså. En liten kräfta som sparar på för mycket saker och lägger alldeles för stort värde i materiella ting. 

Klant som jag är råkade jag glömma plattången hos Paula (och utan den dör jag) så i morgon åker jag tillbaka till Borås för att hämta den. Och lämna hennes mobilladdare, för eftersom vi har likadana råkade jag ta med den hem. Stannar bara en liten stund där, men vi skulle äta lunch ihop i alla fall, så det blir mysigt :3 

Eftersom jag redan skrivit ett sjukligt långt inlägg tänkte jag göra det ännu längre, genom att lägga in bilder jag tagit under tiden jag varit frånvarande. Mestadels instagram eftersom de är så mysigt fyrkantiga och så. 
Ska försöka skriva i morgon, men om inte, see you later gais!


Åh jösses

Har hjälpt mamma att bära säkert trettio papperskassar med böcker över till hennes nya lägenhet. Tack och lov är nya lägenheten i huset bredvid, så det är inte så långt att gå, men gamla lägenheten ligger naturligtvis på tredje våningen. Jag säger bara; trappor. Och papercuts i händerna. Har fått två stycken på vänstra ringfingret, yaaay... 

Eldade i öppna spisen igår, brände massa gamla papper och sådär. På kvällen såg vi K-pax som var en väldigt annorlunda film, men som jag tyckte mycket om. Tror det är något med mig och psykfilmer. Jag menar; Girl, Interrupted och It's kind of a funny story tycker jag också om. Och K-pax handlar om Prot som säger att han kommer från en annan planet, men folk tror han är knäpp och stoppar in honom på ett psyk istället. 

Träffade Sam igår och satt och frös på icataket med snapple och nachos. Skulle ha träffat henne idag igen men hon kunde inte ta sig in till stan, och så skulle jag ha träffat Walter för att ge henne en tröja, men den stackarn mådde inte bra :c Så istället har jag har bara varit hjälpsamt barn och burit kassar. 

Men, ikväll ska jag iväg till Paula, och det blir mysigt :3 Har saknat henne. Undrar hur många gånger vi kommer se The Room den här gången... (för den som inte vet, The Room är världens sämstbästa film. Se den.)

Nu ska jag spela medan mamma är iväg på möte, sen blir det affären och laga mat och sånt där. 
Tills jag skriver nästa gång; cheerio.


Clover

Hej på dig, nya bloggen.

Amanda heter jag, kallas Lee, och förut bloggade jag på bananacan.blogg.se. Hade den i lite över ett år om jag minns rätt, men tröttnade på url:et och allting jag associerade med den. Av någon anledning har jag ofta tendenser att känna mig tvingad att skriva om saker jag gjort och så vidare, även fast jag skaffat bloggen bara för att det ska vara kul. Bara de senaste månaderna har det hänt sjukt mycket. Jag blev tillsammans med Paula igen, och det är bestämt att jag ska flytta med henne upp till Örnsköldsvik. Min mamma har skiljt sig från sin man, min styvfar. Jag åker väldigt mycket fram och tillbaka, mellan mamma, pappa, Paula, och Sam. 
Mycket är på gång samtidigt, så... jag kände att det var dags för en nystart, på en ny fräsch blogg, med lite diskretare url som jag förhoppningsvis inte tröttnar på lika fort. Förhoppningsvis ska jag också lära mig att skriva för bara min skull och ingen annans. 

Så, vad har hänt idag?
Jag har sökt tre jobb, på statoil, subway och ur&penn i Övik. Spelade lite Ocarina of Time och kom en bit i forest temple, men det kom en Stalfos och dödade mig för många gånger i rad, så jag gav upp.
Påbörjade töjningen av mitt högra öra med den imponerande storleken av 1,6 mm. Ida var snäll och lånade ut en spiral och två tunnlar till mig så att jag förhoppningsvis kan fortsätta därifrån snart. Målet är runt 10-12 mm :3
En liten katt sprang ikapp mig på min väg hem från affären och följde mig ända till dörren. Den var så söt och gosig att jag hade lust att ta med den in, men jag var (tyvärr...) smart nog att låta bli. Den höll på att rulla och skutta och ha sig så jag fick ingen vettig bild på den heller, till min stora sorg. Uhu :c

Annat än det har jag bara kämpat med design- och kodmallen till den här bloggen. Sitter just nu och funderar på vad jag ska döpa min "allmänt"-kategori till, för det skulle kännas mycket roligare med något annat än just tråkallmänt. Får fortsätta fundera och lyssna vidare på min jättebadassmusik (sailor moon på japanska) och så får vi helt enkelt se hur aktiv jag kommer vara här. 
 
Hoppas på att någon av mina gamla läsare hittar hit till min nya blogg, förresten. Och kanske kommenterar lite oftare, för jag såg för inte så längesedan att det var hela (wow) fjorton stycken. Hint hint, bara tre av er brukar kommentera...ò.ó

Ha en fortsatt trevlig kväll och annat sånt där klyschigt.