Att gå med bara ben

Minns ni inlägget jag skrev i januari, det om mina ärr?
Om hur svårt jag hade för att gå med bara ben?

I lördags var första dagen på flera, flera år som jag bar shorts utan att ha strumpbyxor under. Egentligen gjorde jag det för vädrets skull, för jag väntade mig att det skulle bli lika stekande varmt ute som det hade varit hela veckan. Att det blev mulet, ganska kallt och regnigt, gjorde faktiskt inte så mycket. 
Det jag är mest stolt över var att jag faktiskt vågade gå ut så. Det kändes ganska jobbigt till en början. Inte för att jag faktiskt tror att någon kommer säga någonting, eller ens titta konstigt, för det är så sällan som det faktiskt händer. Det sitter djupare än så, för det har liksom fastnat i mig att "du får inte visa." Och eftersom det egentligen bara sitter i mig bestämde jag mig för att helt enkelt skita i vad jag själv tyckte. Ut med mig. Linne och shorts och converse. Och tittade någon? Nej. Inte vad jag märkte. 

Det som var skönt var också att jag inte gick ensam på stan, utan jag hade Moya med mig, och även om någon hade varit fånig nog att vilja säga något brukar de låta bli om man är två. Det var som en liten säkerhet. 
I måndags var andra gången jag gick med bara ben, och då var jag ensam. Mitt humör var inte på topp över lag, så jag blev känsligare och tyckte det var jobbigt att gå förbi till exempel folket vid trekanten som satt och fikade, men visst klarade jag av det. Nu när jag gjort det två gånger känns det plötsligt inte lika svårt och omöjligt som jag trott så länge. Det känns skönt att jag vågat. För utomstående kanske det inte låter som en stor grej, och det kan jag faktiskt förstå, men det har varit så stort för mig och det känns så skönt att jag faktiskt kommit så långt att jag vågat och slutat bry mig om "alla andra." 

Jag tog ingen bild på hela mina ben, och det är ju på låren alla ärren finns, men den här är från när jag satt i gångtunneln och väntade på att Moya skulle komma med tåget. Barbent och nervös, men så jävla stolt nu i efterhand. 


Kommentarer ☾
Postat av: Moya

Du ska vara jättestolt! Det är jag över dig! :3
Du var stark som orkade och är stark som fortsätter att orka och du har alltid mitt stöd! ^^

Svar: Åh tack! :3
Amanda Lee

2013-06-05 @ 12:57:23
URL: http://fierflies.blogg.se
Postat av: Sam ★

Heja dig, du är bra. <3 Snart kommer det inte vara några problem tror jag!

Svar: Tack, och heja på dig med <3 Hoppas på det!
Amanda Lee

2013-06-05 @ 14:20:35
URL: http://simsky.blogg.se
Postat av: Ida Alopex

Du är så himla bra <3 jag gick med bara ben litegrann i Berlin, men det var också sådär att det var en ny plats som inte kändes så dömande och så hade jag en kjol som var lång bak, så det blev ett bra mellanting mellan täckt och inte haha. Men jag förstår känslan av stolthet över sig själv, heja dig!

Svar: Tack fina du <3 Jag har också haft lättare för att gå med bara ben på "okända" ställen. Tror det känns enklare här uppe också, för jag vet faktiskt inte om jag vågat gå barbent i Ulricehamn. Det är så... litet och tråkigt där >:
Amanda Lee

2013-06-11 @ 09:13:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: