Mulet litet samhälle jag kommer ifrån

Ända sedan jag gick och la mig i går, i sängen i mitt gamla tonårsrum har jag varit fylld med nostalgikänslor. Det är så mysigt så jag blir luddig i huvudet. Stjärnor i taket, självlysande pärlor och massor av fåniga posters på väggen, hur det luktar samma gamla sköljmedel när jag öppnar dörren till min vita garderob, och hur det luktar i ett av köksskåpen på grund av ett doftljus som har stått där ända sedan jag var liten. Poetisk och känslofylld så här runt tolvsnåret? En aning. 

Tågresan ner genom landet gick bra, bortsett från en timmes stillastående mellan Hallsberg och Laxå. Tänker ta tillfället i akt att söka ersättning för förseningen, för när jag har gjort det förut har jag fått hela biljettpriset tillbaka. Fattig som jag är så tackar jag absolut inte nej till 690 extra kronor. Nästan så man önskar att tåget ska vara lite sent hem också, ya feel me?

När jag väl var framme träffade jag mamma, min kusin och min morfar, sedan körde mamma mig till Tranemo. Sa hej snabbt till pappa och gick sedan till ica för en tvåtimmars väldigt intensiv fika med Sanne, där vi hann med skitsnack om diverse dumskallar vi känner och att halvt gråta av skratt när vi mindes alla fula bilder jag har på oss på min hårddisk. (På fredag ska vi gå igenom dessa mer noggrant.) 
När Sanne behövde åka gick jag tillbaka hem till pappa och blekte mitt hår. Efter fyra år av gnäll har jag slutligen tagit mig kragen och tänkte skaffa mig något riktigt färgglatt. Förmodligen kommer jag tappa halva längden, då mina toppar redan är väldigt slitna, men jag orkar inte bry mig. När jag har ett jobb som tillåter färgglatt hår och tatueringar måste man väl få passa på? 

Så här är jag nu. Brunröd i håret, med en kopp te, och samlar mod för att ge mig ut i regnet och ta en buss till Borås. Ska äntligen träffa Sam igen, och så tänkte jag köpa mer blekmedel och en sladd till min mobil så jag kan föra över bilder och videos till datorn. 
Funderar på att åka lite tidigt så att jag kan gå och leta tråksladd innan Sam har slutat sin utbildning, men det var så längesedan jag var i Borås och jag har nog faktiskt aldrig gått där själv, så vi får väl se om jag lyckas hitta något. När vi väl ses vill jag ha tid att ses ordentligt, för jag känner att vi nog kommer ha en del att prata om vi också. (Cue ömma käkleder.)

 

Lite usch och lite mums

Gissa vad som drabbade mig igår natt? 
Matförgiftning. Nästan exakt två år sedan förra gången, och nästan exakt ett år sedan Paula fick det. Jag kom nog ganska lindrigt undan, men hela dagen igår var jag svag och ynklig i kroppen och kunde inte stå upp längre än någon minut utan att jag började bli yr. Suck och stön. Paula var gullig och köpte både blåbärsjuice och smoothie till mig, och en minifrutti ♥

Något annat som hände igår var att våra små kissar äntligen fick åka till veterinären och bli av med kottarna. Trötta och gröna i öronen efter märkning kom de tillbaka och höll mig sällskap när jag låg och tittade på Legend of the Seeker. 

I dag är jag så gott som frisk igen, om än lite matt. Hade tänkt ta tag i den ostrukna tvätten när jag orkat mig upp ur sängen, men det slutade i att jag dammsög, duschade och tog ut soporna också. Nu när jag är klar med alla "måsten" så tänkte jag ta tag i de 37 videoklippen jag filmade när jag var hos Moya i helgen, och se om jag kan trolla ihop dem till något. Jag tycker det är riktigt roligt att filma, även att titta på dem efteråt, men när det gäller att komma igång med redigeringen är jag inte vidare duktig. Som ni nog har märkt... 

Försökte mig på att äta nudlar nu för att min mage inte ska gå i konkurs, men matlusten har inte kommit tillbaka än. Blir nog mer blåbärsjuice och lite fin musik tills Paula kommer hem. Då ska vi fortsätta titta på Seeker och dregla på Richard. Vi såg avsnittet där han ska låtsas vara en prins igår. Mmmm. Richard.